Liever Facebook dan seks…

Voor alle duidelijkheid, het heeft geen betrekking op mij maar het was een erg interessant artikel die gepubliceerd werd in het tijdschrift Marie Claire (Juli editie).

Ik rolde van de ene verbazing in de andere. De vrouw verteld over hoe verschrikkelijk ze verslaafd geraakte aan Facebook, met alle erge van dien. Telkens haar man met haar naar bed wilde, verzon ze smoesjes zoals hoofdpijn etc om toch maar op haar favoriete sociale media te kunnen in plaats van een leuke avond met haar vriend. Wat erg! Ze deed er alles aan om zo veel mogelijk comments of ‘likes’ te krijgen van ‘vrienden’, ook al moest ze daarvoor wat overdrijven. Ik kan er in komen dat mensen zich hierdoor beter gaan voelen, maar dit verhaal bewijst toch dat zulke mooie verhaaltjes niet lang duren. Ze verloor haar man, had geen vrienden meer en ze was ge├»soleerd geraakt van de buitenwereld ook al had ze 483 vrienden op Facebook.

Kleine oproep naar alle lieve bloggers hier en tevens ook voor mezelf: hou je gebruik beheerst en binnen de perken!

Advertisements

One Comment on “Liever Facebook dan seks…”

  1. aakrekel says:

    Wauw wat een bizar verhaal! Wat raar om te lezen dat mensen juist geisoleerd raken via een sociaal netwerk, terwijl dat juist bedoeld is om met mensen in contact te raken. Je zou toch eerder denken dat het andersom zou zijn. Zelf ken ik iemand die lichamelijk gehandicapt is, en facebook juist gebruikt om meer met mensen in contact te komen en op die manier afspraken te maken om juist de hort op te gaan, in plaats van alle realiteit te verliezen en deze social media site als het “echte leven” te beschouwen.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s