Facebook aapt google+ na met vriendengroepen!

Kijk wat ik tegen kwam! Sowieso interessant om te volgen, al helemaal voor degene die dit vak volgen! Waarschijnlijk voelt Facebook zich een beetje bedreigd.. Vinden jullie het een verstandige zet van Facebook?

http://www.hpdetijd.nl/2011-09-14/facebook-aapt-google-na-met-vriendengroepen

Advertisements

5 Comments on “Facebook aapt google+ na met vriendengroepen!”

 1. bjinse says:

  Vanuit het oogpunt van Facebook snap ik het wel. Ze willen niet ‘achter raken’ op Google+ en dus misschien gebruikers kwijt raken omdat mensen hun contacten liever indelen. Op zich vind ik het ook wel een verbetering, de vriendenkringen en straks dus die smart lists op Facebook. Dan kan ik met een gerust hart familieleden toevoegen zonder bang te zijn dat ze beschamende foto’s te zien krijgen. Een verstandig zet van Facebook dus.
  Aan de andere kant vind ik het wel jammer dat al die social media sites elkaar kopiëren, een beetje origineel zijn en zelf wat nieuws bedenken zou ook leuk zijn.

  • annn89 says:

   Ik ben het wel met jou eens(Bjinse). Alleen is het vernieuwende van Google+ natuurlijk het feit dat men “circles” kan maken op basis van contactpersonen. Ook het gerucht dat Google+ wellicht de toekomst is i.p.v. Facebook zorgt er waarschijnlijk voor dat Facebook op de hete kolen zit om maar niet achter te gaan lopen en hun geliefde #1 status te verliezen. Ergens vind ik het dan wel triest dat Facebook het kopieert. Zij hebben in het verleden veel commentaar gehad over de manier waarop zij met de privacygegevens omgaan en hebben eigenlijk in de eerste instantie meer aan hun eigen profijt gedacht dan aan de privacy van hun gebruikers en omdat Google+ nu dreigt een grote concurrent te worden gaan ze alles eigenlijk klakkeloos kopiëren. Het is natuurlijk economisch gezien een goede zet. Facebook heeft enorm veel leden en mensen blijven vaak bij het gene wat zij gewend zijn en als zij het natuurlijk mogelijk maken om dat ene wat Google+ zo bijzonder maakt toe te voegen aan hun concept. Dan verkleint dat natuurlijk wel de kans dat men overstapt naar Google+.

 2. leongrevink says:

  Na-apen of niet, het is in ieder geval duidelijk dat Facebook zich bedreigt voelt! Dat zie je ook terug in de blog van Annefleur.

  • aakrekel says:

   Na-apen is een dagelijks fenomeen dat overal plaatsvindt. Facebook voelt zich duidelijk bedreigt door Google+ en is waarschijnlijk ook bang zijn machtspositie en voorsprong kwijt te raken. Daardoor zullen ze moeten blijven vernieuwen. Ik hoop alleen dat ze het niet té complex maken. Voor zover ik weet is de leeftijscategorie vanaf 50 aan het Facebooken geslagen. Wellicht dat dit soort complexe innovaties mensen van die leeftijdscategorie juist afschrikt om van Facebook gebruik te blijven maken.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s