Google+_assignment

Ik had eerlijk gezegd nog nooit van Google+ gehoord. Maar aangezien mijn interesse ligt bij sociale netwerk sites leek me dit zeker leuk om eens uit te proberen. Helaas hebben geen van mijn vrienden buiten de VU of familie Google+ en zal ik een beschrijving geven van hoe ik de kringen in zou
delen als zij dit wel hadden gehad.

Ten eerste zou ik de volgende kringen aanmaken om de contacten te groeperen:

Familie

Vrienden

Kennissen

Vrije Universiteit (VU)

Volgen

In de kring familie zou ik, vanzelfsprekend, alle familie plaatsen. Met familie heb je toch een heel andere band dan met vrienden of de overige groepen. In het geval van vakantiefoto’s zou ik zo makkelijk een mapje kunnen delen die ik ze graag zou willen zien. Op deze manier is Google+ ook zeker een uitkomst in drukkere tijden waarin ik even geen tijd heb om langs te gaan bij mijn nichtje of neefje om foto’s te laten zien.

In de kring vrienden zou ik (ook een open deur) vrienden plaatsen, dit houdt voor mij in: alleen echte vrienden, mensen die dichtbij mij staan en wie ik ook vaak genoeg face-to-face spreek. Zo is het makkelijk met een verjaardag of een feest de juiste mensen in 1x uit te nodigen. Ook feestfoto’s en vakantiefoto’s zou ik met deze mensen willen delen, dit zouden zo maar andere foto’s kunnen zijn dan die ik met familie wil delen en dus is deze groep daarnaast zeker een must.

Om de mensen te groeperen die ik minder spreek of zelfs alleen via een medium, heb ik gekozen voor een aparte kring ‘kennissen’. Met deze mensen zal ik weinig delen denk ik, af en toe een berichtje sturen zal meer voorkomen. Natuurlijk is het wel leuk om op de hoogte te blijven van deze personen en dus mogen ze niet aan de kringen ontbreken.

Voor de VU maak ik een aparte kring, zo kan ik in samenwerkingsverbanden of studie-uitjes makkelijk de juiste personen contacten. Misschien dat ik sommige mensen van de VU ook in het mapje ‘vrienden’ zou plaatsen aangezien aan aantal hiervan inmiddels ook tot mijn vriendenkring behoren.

Omdat het nu eenmaal leuk blijft om bekende mensen te volgen, behoud ik de kring ‘volgen’. In deze kring zou ik mensen plaatsen die mijn aandacht trekken en waarvan ik het leuk vind om zijn of haar berichten te volgen en te lezen. Ik ken de mensen in deze kring dus niet persoonlijk maar vind het wel leuk om te kijken wat zij doen en schrijven.

Het leuke aan Google+ is ook dat je alles per kring kunt delen. Zo kun je per kring je status-updates (vergelijkbaar met Facebook) delen, maar je kunt er ook voor kiezen om deze met meerdere kringen of zelfs met allemaal te delen. Dit geldt ook voor foto’s en video’s. Daarnaast is het mogelijk een zogenaamde ‘Hangout’ te starten. Dit is een chatsessie welke je ook per kring kunt starten en als het ware een groepsgesprek hebt met de door jou gekozen contacten. In deze chat kun je ook gezamenlijk een youtube filmpje kijken.

Op dit moment is mijn Google+ netwerk dus niet actief. Door deze opdracht komen er wel steeds meer mensen in mijn kringen te staan maar een kring als ‘familie’ blijft voorlopig nog even leeg.

Ik denk niet dat ik zal overstappen van Facebook naar Google+. Op dit moment zie ik bij Google+ geen grotere voordelen dan bij Facebook en aangezien ik bijna geen contacten heb is het niet aantrekkelijk voor mij om hier naar over te gaan.

Maar… zeg nooit nooit want wie weet wordt Google+ wel DE social network site van 2015. Als er 1 schaap (hoewel in het geval van SNS wat meer) over de dam is…precies.

Ik ben benieuwd!

Roxanne Steijger

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s