Moord vanwege Sociale media??

Even puur een illustratie wat sociale netwerken voor gevolgen kunnen hebben: het volgende artikel kwam ik tegen op de site van de NOS. Een afrekening, niet vanwege verkeerde daden, maar vanwege verkeerde informatie op het web zetten.

 http://nos.nl/artikel/273007-sociale-media-levensgevaarlijk-in-mexico.html

Als we het over ‘mediadeterminisme’ hebben (College Sociale aspecten van nieuwe communicatiemedia van vandaag), is dit dan een teken dat het te ver gaat met de impact van online activiteiten? In het artikel staat namelijk ook dat mensen juist online vluchten om maar een uitlaatklep te hebben, maar daarmee ook weer hysterie veroorzaken.

Advertisements

2 Comments on “Moord vanwege Sociale media??”

 1. mdk630 says:

  Dit gaat inderdaad wel erg ver! Het is echt verschrikkelijk dat zulke mensen bestaan. En dat de oorzaak ervan social media moet zijn is erg zonde.

 2. fvk2010 says:

  Het vervolg hierop: http://nos.nl/artikel/274899-twitterterroristen-niet-vervolgd.html

  Waarom ik hier over doorga is omdat het juridische aspect hiervan ook steeds moeilijker wordt. Er is namelijk wel aan te tonen dat bepaalde berichten vanaf iemand’s accounts zijn geplaatst, maar niet dat ze ook daadwerkelijk door hem/haar zijn geschreven.

  Twitter heeft in deze zaak een uniek aandeel: zoals gezegd gebruiken mensen sociale media omdat de gebruikelijke media in handen van het drugskartel zijn, maar worden mensen nu ook via sociale media opgespoord als je teveel info online zet.

  Is het dus nog wel anoniem? En hoe onschuldig zijn sociale media nog als er ook moorden door gepleegd worden? Is het dan nog wel vrijheid, blijheid en iedereen kan lekker posten wat hij wil??


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s