Let’s twitter!

Voor deze opdracht kon ik eindelijk mijn twee weken oude twitter account gebruiken. Nadat ik ruimschoots de tijd had om uit te vinden hoe twitter werkte, kon ik dan eindelijk beginnen met het volgen van celebrities. De vraag was alleen, wie o wie?

Wilde ik een beroemdheid volgen waar ik een gloeiende hekel aan heb, of juist een bekend persoon die ik bewonder, respecteer en grappig vind. Na wat wikken en wegen heb ik uiteindelijk voor het laatste gekozen. Ik denk namelijk dat ik me alleen maar ga ergeren aan de tweets van een persoon die ik gelijk wegzap als hij of zij op televisie is.

Toen ik afgelopen zondag voor de televisie mijn laatste avondje van het weekend aan het vieren was, wist ik opeens wie ik wilde volgen. Als beroemd persoon kwam ik uit op Dan Karaty (@DanKaraty). En als minder beroemd persoon op Sylvia Geersen (@SylviaGeersen). Voor diegenen die Dan Karaty niet kennen (wat naar mijn mening ondenkbaar is): hij is een beroemde choreograaf die choreografieën maakt voor onder andere Kylie Minogue en Britney Spears. Maar ik denk dat hij echt bekend werd nadat hij plaats nam in de jury van ‘So you think you can dance’ en ‘Hollands got talent’. Met zijn oogverblindende lach en uitstraling weet hij elke keer weer een blos op mijn wangen te krijgen, en ik denk niet dat ik hier de enige in ben. Toen ik hem op twitter ging zoeken kwam ik al snel op zijn account. Het eerste dat me opviel was dat hij erg veel volgers heeft, namelijk 26.902. Daarentegen volgt hij een stuk minder mensen, slechts 32. Hij is verder niet erg actief op twitter. Hij twittert het grootste gedeelte van de tijd over zijn werk. Dat doet hij overigens heel enthousiast:

Here we go! The finale of #HGT is tonight! And the winner is…?

Het valt van zijn tweets af te lezen dat hij heel veel plezier heeft in zijn werk. Het leek me daarom een goed idee om wat over de finale van ‘Hollands got talent’ naar hem te twitteren. Toevallig had ik dit ook gezien, dus ik stuurde hem een tweet of hij het niet jammer vond dat er geen dancecrew had gewonnen. Dit was voor mij al een grote stap; de allereerste keer dat ik contact zocht met een beroemdheid! In spanning wachtte ik op een reactie van Dan. Tevergeefs blijkt nu. Ik had al het vermoeden dat hij nooit reageert op fans, dit is dan nu bij deze bevestigd. Mijn beeld over Dan Karaty is daardoor ook niet echt veranderd. Het is wel leuk dat hij zo onbereikbaar blijft, alhoewel ik het natuurlijk nog leuker zou vinden als hij op mijn tweet reageerde. Maar juist omdat hij zelden reageert op een fan, vind ik het niet erg dat hij mijn tweet negeert. Het blijft voorlopig dus alleen maar bij wegdromen voor de buis..

De minder beroemde persoon die ik ben gaan volgen is Sylvia Geersen. Ze deed mee aan ‘Hollands next topmodel’ en probeert nu aan de weg te timmeren als lingeriemodel. Ze komt op mij over als grappig en soms licht hysterisch. Daarnaast lijkt ze me niet echt slim, maar dit kan ook aan haar stem en haar manier van praten liggen. Het was niet lastig om haar te vinden op twitter, bij de eerste poging was het al raak. Haar profiel zag er up to date uit: een professionele achtergrond en foto van haar zelf. Ze heeft redelijk veel volgers: 2694, maar volgt slechts 10 personen. Toen ik door haar tweets scrolde, viel me gelijk op dat ze niet bepaald diepgaande dingen twittert:

Zo even me nageltjes laten doen bij kiki op de bergweg want morgen moet ik de show van Dani Bles lopen. Wat is Dani fantastisch! Ben zo fan!

Ook twittert ze als ze aan het shoppen is, of als ze televisie aan het kijken is. Ik had denk ik wel verwacht dat ze dit soort dingen twittert. Het is ook wel grappig om te lezen wat ze allemaal aan het doen is, zo lijkt het net of je wat dichter bij haar staat. Nu de volgende stap zetten dan maar: in contact komen met Sylvia. Het leek me wel een goed idee om over haar reallife soap te twitteren. Dat ik respect voor haar had dat ze zich zo bloot durft te geven (slijmslijm). Ik zag ook dat ze regelmatig tweets van fans beantwoordt, dus ik had goede hoop op een reactie terug. Helaas, was dit wéér niet het geval. Misschien is ze zulk soort tweets zat, en is dit niet meer origineel genoeg om op te reageren. Maar deze ervaring heeft mijn beeld over Sylvia Geersen niet echt veranderd. Ik vind haar nog steeds een grappige, lichtelijk domme persoonlijkheid.

Ik denk dat twitter een goede manier is om in contact te komen met celebrities. Als ze überhaupt reageren dan. Je staat een stuk dichterbij, en als deze beroemdheden regelmatig twitteren krijg je een groot deel mee van hun privé leven. So let’s twitter!

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s