journalism_assignment

Nieuws speelt een belangrijke rol in mijn leven. Ik begin de dag vaak met een krantje en kijk meerdere keren per dag even op NU.nl of op de site van het NRC. Dit doe ik overigens ook voor de columns die hierop staan, want die vind ik vaak erg leuk om te lezen.
Ik ben geabonneerd op NRC next en lees die dus ook dagelijks. In de metro of trein lees ik vaak de spits, metro of een soortgelijke krant, maar ik merk wel dat deze krant meer is om even iets te doen te hebben dan dat ik echt waarde hecht aan de informatie die ze geven. In mijn ogen zijn dit niet echt kwaliteitskranten. Het journaal kijk ik niet echt vaak, omdat ik daar vaak geen tijd voor vind. Wel kijk ik af en toe naar actualiteitsprogramma’s, omdat ik dat wel echt leuk vind. Het nieuws analyseren is sowieso iets wat ik interessant vind, omdat ik het leuk vind om de meningen van anderen te horen over bepaalde onderwerpen.
Op deze manier blijf ik altijd op de hoogte van wat er in de wereld gebeurd, en naar mijn idee is dat erg belangrijk.

In het artikel van Markus Prior wordt beweerd dat sinds de keuze van media groter is geworden, de kennis van mensen over bijvoorbeeld politiek niet aanzienlijk is toegenomen.De verklaring die hij hier voor geeft, is dat mensen die niet zo geïnteresseerd zijn in politiek, nu dus nog steeds kunnen kiezen voor entertainment, en dus helemaal niet in aanraking hoeven te komen met de informatie die geboden wordt. Ik ben het hier mee eens.

Voor de comment op de nieuwsite heb ik ervoor gekozen om een positieve comment neer te zetten die het artikel ondersteund. Ik heb hier geen reactie op gekregen, maar ik denk dat dit komt omdat de opmerking aansloot bij het artikel en dus eigenlijk niks nieuws inbracht. Als de comment negatief had geweest, waren er denk ik wel reacties op geweest, en was er wellicht een discussie ontstaan. Ik denk dat reacties die mensen boos kunnen maken de meeste reacties uitlokken, en dat is eigenlijk ook wel logisch.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s