Very interesting docu about ‘Cyber Optimism’ tomorrow

Tomorrow on NL2 TV:21:00 – 22:00                                                                                                                                                                                A documentary from Tegenlicht with Evgeny Morozov, talking about the end of the internet-utopia.

http://www.tvgids.nl/programma/11549527/Tegenlicht%3A_Evgeny_Morozov%3A_Het_einde_van_de_internet-utopie/

De euforie over de revolutionaire rol van het internet kent geen grenzen; sociale media worden gezien als het nieuwe wapen bij het omverwerpen van dictaturen. Het internet als bevrijdende kracht richting democratie. Evgeny Morozov, schrijver van The Net Delusion, vindt dit een valse voorstelling van zaken omdat, in veel gevallen, autoritaire regimes het internet juist gebruiken om verzet de kop in te drukken. Om deze dwarse visie de ruimte te geven heeft Tegenlicht Morozov gevraagd plaats te nemen in een visuele arena met negen schermen, waarin hij wordt gebombardeerd met beelden en quotes. Spontaan reageert hij op de hem getoonde dilemma’s, hetgeen leidt tot een levendige dialoog waarin hij ons meeneemt in zijn strijd tegen het blinde cyberutopisme.
Advertisements

2 Comments on “Very interesting docu about ‘Cyber Optimism’ tomorrow”

  1. […] Very interesting docu about ‘Cyber Optimism’ tomorrow (vusocialmediacourse.wordpress.com) […]

  2. […] Very interesting docu about ‘Cyber Optimism’ tomorrow (vusocialmediacourse.wordpress.com) Het internet als bevrijdende kracht richting democratie. Evgeny Morozov, schrijver van The Net Delusion, vindt dit een valse voorstelling van zaken omdat, in veel gevallen, autoritaire regimes het internet juist gebruiken om verzet de kop in te drukken. […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s