Journalism_ assignment

 

 

Elke ochtend kijk ik het NOS journaal of het RTL nieuws. Ik heb nooit echt zin om de krant te lezen als ik net wakker ben daarom is het nieuws kijken een goed alternatief om toch op de hoogte te blijven van wat er in de wereld speelt.

In de loop van de dag lees ik ook regelmatig het nieuws op het internet. Vaak bezoek ik de sites: geenstijl.nl, telegraaf.nl of nu.nl. dit doe ik meestal via mijn mobiele telefoon.

Vaak word ik ook van grote gebeurtenissen op de hoogte gesteld door mijn zus. Die pingt, smst me als er iets stockerend aan de hand is.  

Als ik thuis ben, kijk ik soms ook nog het 20.00 uur journaal in  de avond.

 

Volgens Prior (2005) is er sprake van een knowledge gap en dat die zich steeds verder uitbreid. Er zijn steeds meer mogelijkheden, voor mensen die graag op de hoogte gehouden willen worden,  om aan nieuws te komen. Denk aan het nieuws op het internet e.d. Mensen die hier geen interesse in hebben, kunnen er zelf voor kiezen om die sites bijvoorbeeld niet te bezoeken.  Hierdoor ontstaat er gat tussen deze 2 groepen.

Ik wil zelf graag altijd op de hoogte gehouden worden van het nieuws. Als ik een dag geen tijd heb om het nieuws te kijken, heb ik het gevoel dat ik achterloop. Ik probeer dan alsnog even een kijkje te nemen op een van de sites die ik hier boven genoemd heb.

Op nu.nl heb ik een artikel gevonden over een Siamese tweeling. Britse artsen hebben na vier operaties succesvol de Sudanese meisjes van elf maanden gescheiden. Het is zeldzaam dat kinderen deze aandoening overleven. Dankzij het geld van donateurs was het mogelijk om deze operatie te verrichtten.  Ik zit in de positieve groep, dus ik heb deze reactie geplaatst:

“Geweldig dat dit mogelijk is gemaakt door de donateurs. Bij de scheidingsoperatie is het meestal zo dat het ene kind wordt opgeofferd voor het andere kind, omdat anders beide kinderen overlijden. Het is natuurlijk nog even afwachten hoe dit zich verder gaat ontwikkelen, maar fantastisch dat de artsen dit hebben aangedurfd. Nu maar hopen dat beide kinderen het overleven en dat ze de rest van hun leven tegemoet kunnen gaan zonder grote handicaps.”

 

Dit nieuwsbericht was uitgegeven op 19 september 2011. Het bericht is niet echt meer nieuw, dus ik denk dat ik daarom geen reactie heb ontvangen. Ik heb ook natuurlijk een vrij positief bericht geplaatst en niets gezegd dat in strijd is tegen dit artikel. Ik denk alleen dat mensen zullen reageren als zij het niet eens zijn met mijn reactie.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s