Rutte & Twitter

 Voor de opdracht van deze week besloot ik Mark Rutte te volgen op Twitter. Hij was de eerste (samen met Geert Wilders) die in mijn gedachten opkwam toen ik aan een politici dacht. Mark Rutte is de huidige minister-president van Nederland en ik wilde wel eens weten hoe actief meneer Rutte op Twitter is en of hij hier ook persoonlijke informatie loslaat.

Mark Rutte is redelijk actief op Twitter. Hij heeft een profielfoto en bij zijn omschrijving staat aangegeven dat hij de minister-president is. Op dit moment is zijn laatste post een uur geleden waarin hij reageert op een ‘stemmer’. Hij is echt er niet altijd zo actief. Er zijn ook periodes dat Rutte een week niets van zich laat horen op Twitter.  Hij laat wel degelijk persoonlijke informatie los. Zo verteld hij bijvoorbeeld dat hij moe is, dat hij een bepaald tv programma volgt en zat op 16 mei even alles tegen voor meneer Rutte. Af en toe deelt hij een link met interessante informatie. Zoals een tijdschrift dat hij zelf erg interessant vindt.

Zoals ik al zei was zijn laatste tweet een reactie op een ‘stemmer’. Uit zijn timeline blijkt echter dat dit niet gebruikelijk is. Mark Rutte reageert niet vaak op anderen in zijn tweets. De meeste tweets zijn van politieke aard.

De strategie van Rutte sluit aan bij de bevindingen van Jackson en Lilleker. Politici informeren meer dan dat ze interactie hebben via Twitter, zo ook Mark Rutte. Het lijkt erop dat interactie gecreëerd word via de Twitter pagina van Mark Rutte maar in werkelijkheid informeert hij meer. Dit blijkt ook uit het artikel van Jackson en Lilleker. Hij gebruikt verder geen polls waaruit hij feedback van de stemmers kan ontvanger. Mark Rutte gebruikt social media dus ook alleen om te informeren.

Op Facebook is Mark Rutte niet actief. Op Hyves was hij dit wel maar zijn laatste statusupdate was in juli 2010. Wat Hyves betreft gaat ook Mark Rutte dus met de tijd mee!

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s