(A)sociale media?

Nadat ik nu verschillende beroemdheden heb gevolgd is het natuurlijk tijd om wat serieuzer te worden. Ik stap over naar de politiek. Eerste persoon die in mij opkwam was Mark Rutte, hij zal vast een leuke Twitterpagina bijhouden aangezien hij ook te vinden was op Dance Valley. Maar daar word ik gelijk in teleurgesteld want hij heeft geen Twitteraccount. Volgende persoon die vast wel opmerkelijke tweets zal sturen is Geert Wilders van de PVV.

En jahoor, daar staat hij dan met 117.484 volgers.  Maar gelijk valt mij op dat hij zelf geen personen volgt.  Ook heeft hij niet veel tweets verzonden, slechts 298. De tweets zijn allemaal erg persoonlijk politiek gericht, over hoe hij tegen Kamervragen staat en wat er volgens hem moet gebeuren. Maar hij betrekt geen persoonlijke informatie in de tweets wat hem toch een beetje afstandelijk maakt. Het feit dat Geert Wilders zelf geen personen volgt wijst erop dat hij geen interactie heeft met volgers  op Twitter. En volgens Jackson en Lilleker (2009) is dit juist wat zou gaan gebeuren tussen de volger en de politicus. Wilders maakt dus niet gebruik van de Web 2.0 strategie van Jackson en Lilleker maar neigt meer richting het Web 1.0. strategie. Dit wil zeggen dat hij weinig informatie deelt met zijn volgers en al helemaal niet reageert op zijn volgers.

Maar dat lijken de volgers allemaal niet erg te vinden. Zolang er maar een keer in de week een berichtje van Wilders op Twitter komt is het goed. Want meer dan dat is het ook niet. Het is erg zonde, Wilders kan met behulp van Twitter nog beter zijn mening onder het publiek krijgen. En dat geldt niet alleen voor Wilders maar voor iedere politici. Ook kunnen de politici zich via Twitter onderscheiden van de rest, wat in tijden van verkiezingen natuurlijk erg voordelig is. Maar we zullen zien, wie weet in verkiezingstijd twittert Wilders er op los en maakt Rutte eindelijk een account aan.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s