Politician Assignment

“Ik ben Tweede Kamerlid, omdat de Tweede Kamer dé plek is waar je de samenleving kunt veranderen en verbeteren.” Samson D.M.

De politici die ik heb gevolgd  is Diederik Samson, hij is sinds 2003 lid van de Tweede Kamerfractie en volksvertegenwoordiger van de Partij van de Arbeid. Hij is woordvoerder milieubeleid en houdt zich verder bezig met duurzaamheid, klimaat en energie, verkeer, spoorwegen en grote railprojecten.

Hij is zeer actief op sociale media, hij post elke dag ontzettend veel op zowel Twitter als Facebook. Hij plaatst geen foto’s, wel af en toe een link erbij, maar hij reageert met name op mensen en deze hoeven niet perse in de politiek te zitten, die een opmerking bij hem plaatsen of reageren op zijn status/tweets of hem op TV hebben gezien en daar iets over willen zeggen. Het gaat veelal over politiek en eigenlijk nooit over zijn privéleven. Hij is niet bang om zijn mening te geven of tegen mensen in te gaan maar daardoor komt hij op mij ook wel een beetje betweterig over.

In het artikel van Jackson en Lilleker (2009) is het doel van de nieuwe techniek, Web 2.0 om netwerken op te bouwen die individuen en organisaties verbinden met een gemeenschap, waar informatie wordt gedeeld en geüpdatet. Wat leidt vanuit het perspectief van een organisatie tot democratisering van informatie. Hierdoor is de communicatie in plaats van top – down meer horizontaal geworden  en minder hiërarchie. Interactie is hier van essentieel belang om het gat tussen ‘het publiek’ en de organisatie/partij te dichten. Dit zie ik ook terug in de twitterstijl van Diederik Samson, hij reageert op praktisch elke tweet, hij probeert mensen buiten de politiek erbij te betrekken en gaat geen commentaar uit de weg.

Mijn mening over Diederik Samson is niet echt veranderd na mijn observaties via Twitter en Facebook, hij is erg aanwezig, heeft zijn mening klaar, dit komt zowel in de krantenartikelen maar ook op TV en nu dus ook op Web 2.0 duidelijk naar voren.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s