Twitterende politici, een hoop gekakel!

Voor de blogpost van deze week moesten we een politicus volgen op Twitter en bloggen over de bevindingen die we gedaan hebben. Ik heb het geluk gehad dat ik voor een vorige blog opdracht al twee politici volgde waar ik deze week dus dankbaar gebruik van heb gemaakt. De politici die ik al een tijdje volg op Twitter zijn Dion Graus en Geert Wilders (beiden PVV).

Beiden Tweeten ongeveer op dezelfde manier, dat wil zeggen dat ze weinig tot geen privé berichten plaatsen maar alleen maar berichten die over de politieke partij gaan en die de meningen weergeven van beiden. Nu is de afgelopen weken gebleken dat Geert Wilders een stuk actiever op Twitter is dan Dion Graus, dat is niet zo gek want Dion Graus is een stuk minder bekend en heeft een hoop minder volgers dan Geert Wilders heeft, het is dus voor hem ook minder belangrijk om aan te geven waar hij de hele dag mee bezig is dan voor Geert Wilders.

Een andere belangrijke observatie is dat er geen enkele interactie is met de volgers die Dion Graus en Geert Wilders op Twitter hebben. Ze Tweeten enkel hun meningen over verschillende politieke standpunten maar gaan totaal niet de dialoog aan met hun volgers op Twitter.

Geen van beide Tweeters post iets van videos, links of plaatjes. Ze geven enkel in korte zinnen weer wat ze denken over bepaalde politieke punten.

Jackson en Lilleker (2009) vertellen ons dat politieke partijen niet op zoek zijn naar interactie met de volgers die ze hebben. Dit sluit heel erg aan op de bevindingen die ik gedaan heb in de Tweets van Wilders en Graus. Ze reageren zeer weinig op de Tweets van hun volgers. Dit sluit niet aan op de voorspelling van Jackson en Lilleker dat er meer interactie plaats zal gaan vinden tussen de kiezer (volger) en de politicus.

Mijn mening over zowel Dion Graus als Geert Wilders is na het (nog langer) volgen van hun blog in de afgelopen weken niet veranderd, dat wil zeggen, niet ten opzichte van mijn mening na het schrijven van de blog van drie weken geleden. Ik ben erachter gekomen dat ik het nog steeds niet eens ben met de denkbeelden van beide politici, maar ik ben er ook achter gekomen dat ik het er ook niet mee eens ben met hoe ze deze denkbeelden op Twitter naar voren brengen. Namelijk door Twitter alleen te gebruiken om een monoloog te houden, en niet om een dialoog aan te gaan.

Advertisements

One Comment on “Twitterende politici, een hoop gekakel!”

  1. mdk630 says:

    Jammer dat politici over het algemeen weinig interactie hebben met volgers, het viel mij ookal op. Vraag me af waarom ze dat dan niet doen? Geen tijd? Of misschien zien ze het nut er niet van in. Verder valt het me op dat linkse politici wel meer interacteren met hun volgers!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s