Maxime Verhagen

Vice premier Maxime Verhagen. Minister (van Economische Zaken) Maxime Verhagen. Hij was vorig jaar nog in het nieuws , omdat hij berispt werd door Balkenende, wegens het publiceren van een foto op Twitter van de Treveszaal tijdens een kabinetsberaad. Meneer Verhagen is erg actief op Twitter en elke dag verschijnen wel een paar Tweets van hem online. Zijn tweets gaan over werkgerelateerde zaken:

Economie krijgt een waarschuwingssein, consumenten worden pessimistischer. Economie heeft rust en stabiliteit nodig
 
Op weg naar wereldrecordpoging met waterstofauto TU delft. Toonbeeld van innovatie en ondernemerschap bij studenten
 
En hij is erg bezig met zijn volgers. Op bijna elk bericht wat een volger hem stuurt, geeft hij een respons. Niet alleen over zakelijke issues, maar tevens over het weer, hij neemt complimenten in ontvangst en geeft uitleg en beantwoordt vragen. Tevens spreekt hij zijn ongeloof uit en maakt zijn mening bekend over verschillende issues. Wat dat betreft is Maxime Verhagen een actieve twitteraar.
Volgens Jackson and Lilliker (2009)  zijn er voor politieke partijen en partijleiders 3 aspecten belangrijk voor politieke communicatie: interactie, publieke participatie en informatie. Middels Web 2.0 kunnen deze aspecten mogelijjk worden gemaakt, maar maken partijleiders hier wel optimaal gebruik van om dit de politieke communicatie ten goede te doen?Maxime Verhagen slaagt hier, naar mijn mening, wel in. Hij is elke dag actief, hij laat zijn volgers weten waar hij zich mee bezig houdt en waar hij is. Daarnaast beantwoordt hij tweets van zijn volgers of reageert zelf op een andere tweet.
Tevens informeert hij de bezoekers van zijn profiel door te vertellen met welke zakelijke beslissingen hij te maken heeft en welke issues momenteel actueel zijn in de Kamer.
Mijn mening over hem is wel veranderd na het bijhouden van zijn twitter account. Het is niet alleen een drukke zakenman, maar hij maakt ook nog tijd vrij voor zijn aanhang en geeft hen het gevoel dat hij echt geinteresseerd is in wat zij te vertellen hebben. Dit gaat toch echt wel tegen het vooroordeel over politici in.
Advertisements

3 Comments on “Maxime Verhagen”

  1. berend75 says:

    Zou Pechtold echt bijna elke tweet die hij krijgt beantwoorden? volgens mij zie je gewoon de tweets die hij wél beantwoord op zn pagina staan, maar ik denk dat hij met zn 100000 volgers veeeel meer tweets binnenkrijgt. Maja hij reageert in ieder geval op meer tweets dan Wilders doet!

  2. berend75 says:

    Ik bedoel Verhagen ipv Pechtold natuurlijk xD

  3. Vond je de berichten van Verhagen dan ook intressant om te lezen? Of ben je alleen positiever omdat hij gewoon veel tweet. En @berend75: hij beatwoord idd alles. Ik kreeg zelf ook een bericht van hem terug.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s