Sociale netwerken als datingsite

…en alweer een interessant artikel op nu.nl, ze zijn lekker op dreef vandaag!

DEN HAAG – Nederlanders ontmoeten hun partners steeds vaker op internet. Het uitgaansleven en vakanties zijn de laatste tien jaar minder belangrijk geworden bij het vinden van een relatie.

Foto:  Thinkstock

Dit zijn nog wel altijd de belangrijkste ontmoetingsplekken. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat woensdag is gepubliceerd.

Voor 2000 speelde internet helemaal geen rol, maar in de jaren erna heeft 8 procent elkaar ontmoet via een datingsite of via sociale netwerken.

 

Uitgaansleven of vakantie

Steeds minder samenwonende paren ontmoeten elkaar in het uitgaansleven of op vakantie. Voor de millenniumwisseling vond bijna de helft van de Nederlanders daar hun partner, in de jaren na 2000 slonk dat tot 35 procent.

Andere plekken waar Nederlanders elkaar ontmoeten, zijn de school, sportverenigingen, kerken, het werk of bij vrienden.

 

Leeftijd

Partners die elkaar via internet, relatiebemiddeling of een contactadvertentie gevonden hebben, waren op dat moment gemiddeld 35 jaar oud. Dat is duidelijk ouder dan bij de ontmoeting op school, tijdens het uitgaan of op vakantie, op een vereniging of via familie of vrienden.

Met het zoeken van een partner via internet of relatiebemiddeling beginnen mensen pas op latere leeftijd, als ze hun geliefde niet op een van de andere manieren zijn tegengekomen, stelt het CBS. Ook gaat het vaker om tweede relaties.

 

http://www.nu.nl/algemeen/2633197/steeds-vaker-relaties-via-internet.html

Advertisements

4 Comments on “Sociale netwerken als datingsite”

 1. Ik moet toegeven dat ik mijn vriend (een Australier) op de laatste dag van mijn reis van 15 maanden heb ontmoet op een strand in Thailand, slechts 7 uur lang. Toen ik weer in Nederland landde zijn we gaan Facebooken en na een maand ook gaan Skypen en uiteindelijk is daar een relatie uit voortgekomen en is hij een maand naar Nederland gekomen. Nu zijn we alweer bijna 8 maanden samen en vertrek ik 2 november weer voor 3 maanden daar heen.
  In mijn ogen kan internet/ social media dus ook een medierende werking hebben. Ik heb hem wel ‘in real life’ ontmoet, maar zonder Facebook zouden we elkaar nooit meer hebben gesproken, laat staan een serieuze relatie (van inmiddels al 3000 euro aan tickets ;)) hebben.

 2. berend75 says:

  Jaa deze had ik ook net zien staan!
  Ik zie het wel als iets positiefs. Voor veel mensen is internet lekker laagdrempelig om met mensen in contact te komen, en vaak ook met mensen die ze in het dagelijkse leven zelfs niet eens zouden durven aanspreken.

  Natuurlijk is het fysieke en het elkaar in het echt ontmoeten ook belangrijk, maar dat is wat makkelijker als je elkaar al een beetje kent.

  • Haha ja ik voel me ook wel een beetje aangesrpoken door deze publicatie. Wij zijn ook heel corny via Facebook (&Skype) ‘verliefd’ geworden. (Al hadden we elkaar natuurlijk al wel 7 uur lang ontmoet op een strand in Koh Tao.. dat was wel na aardig wat ‘buckets’ haha).

 3. berend75 says:

  Hahaha nou mooi toch dat het zo ook kan :p Australie lijkt me sowieso gruwelijk! even off topic haha


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s