Twitter Thaise premier gehackt

BANGKOK – Het twitteraccount van de Thaise premier Yingluck Shinawatra is gehackt. Dat zegt een woordvoerder van de Thaise overheid zondag.

Foto:  AFP

De hacker verstuurde acht berichten naar de ruim 28 duizend volgers van Shinawatra.

Hij vraagt zich onder meer af of Shinawatra wel geschikt is om het land te beschermen, als ze niet eens haar eigen twitteraccount kan beveiligen. Ook wordt ze beschuldigd van vriendjespolitiek.

Vorige week braken hackers ook al in op de website van het Thaise ministerie van Binnenlandse zaken. De twee incidenten hebben vermoedelijk geen verband met elkaar.

Advertisements

5 Comments on “Twitter Thaise premier gehackt”

 1. rhoost says:

  Het is wel erg frappant dat zulke invloedrijke mensen niet eens hun accounts optimaal beveiligen inderdaad. Stel je voor achter welke informatie hackers kunnen komen en welke gevolgen dit kan hebben voor een land…

 2. kimdenisepot says:

  Ik had ook verwacht dat accounts van zulke mensen wel zwaarder beveiligd zouden zijn. Dat sluit aan bij wat er eerder is gepost over het volgen van een politicus/ celebrity, ik vond het ook best verwonderlijk dat iedereen zomaar een account kan aanmaken onder ‘jouw naam’.

 3. aakrekel says:

  Ik denk dat het eerder aan twitter zelf ligt dan aan de personen, twitter zou zijn gebruikers beter moeten beschermen.

 4. guidomiller says:

  Uiteindelijk is elke Twitter gebruiker afhankelijk van de beveliging van Twitter zelf. Het doel van het bedrijf is natuurlijk om zoveel mogelijk gebruikers te krijgen, en strengere beveiliging dan de huidige situatie vergt een ingewikkeldere inlogprocedure, welke het platform minder makkelijk toegankelijk zou maken voor de gebruikers.

  Wat Twitter wel zou kunnen doen is gebruikers de optie te geven om een “Authenticator Code” in te moeten voeren bij het inloggen, zoals ook vaak bij Intranet van bijvoorbeeld ziekenhuizen wordt gebruikt. Dit zou dan handig zijn voor bijvoorbeeld hoogwaardigheidsbekleders. Zo’n code maakt het erg lastig om een account te hacken.

 5. Gaby2305 says:

  Inderdaad, frapant dat een twitter account van een belangrijke persoon als de Thaise premier zomaar gehackt kan worden. Maar inderdaad, misschien moet twitter ook juist zijn gebruikers beter beschermen.

  Dat ook iedereen een account kan aanmaken onder ”jouw naam” vind ik ook onlogisch. Wanneer je op twitter kijkt zijn er zo 10 premiers van ons land. En welke is dan de echte? Ik weet wel dat de echte premier daar niks aan kan doen, maar het tast toch wel een beetje zijn geloofwaardigheid aan want welke tweets moeten we nou geloven en welke niet?

  Zou Twitter daar niet iets aan kunnen doen?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s