Ik was fan, ik ben fan en ik blijf fan van social media!

 

Facebook, twitter, hyves, google en delicious heb ik een kans gegeven tijdens de afgelopen zes weken. Facebook gebruik ik al een paar jaar intensief, hyves gebruik ik al een paar jaar niet meer. Ik ben er achter gekomen dat ik ook niets meer te zoeken heb op hyves. Ik heb de activiteit van een aantal van mijn hyvesvrienden op hyves eens vergeleken met hun activiteit op facebook en ik ben tot de conclusie gekomen dat werkelijk iedereen die ik heb bekeken veel actiever is op facebook dan op hyves! Wat heb ik er dan nog te zoeken?!

 

Op google+ heb ik pas drie vrienden, dus daar schiet ik ook nog niet erg veel mee op. Het idee van de circles op google+ is bovendien al overgenomen door de ‘lists’ op facebook. Kijk eens op dezemarketing-site voor een interessant stukje hierover. De afgelopen periode heb ik geen wetenschappelijke artikelen hoeven schrijven, maar delicious lijkt me een geweldige site als je bijvoorbeeld bezig bent met een groot essay of je bachelor thesis. Ik heb me er nog niet helemaal goed in verdiept, maar ik kan nu al zeggen dat ik blij ben dat ik van het bestaan van deze site af weet.

 

Twitter is voor mij de enige nieuwe site die ik nu al in gebruik heb genomen. Ik heb mijn account in eerste instantie alleen gebruikt voor deze cursus, maar vandaag heb ik de naam veranderd in Klapstuk_ en gebruik ik deze voor promotie van het feest dat ik met maatjes organiseer. We hebben pas een volger, dat is een beetje sneu dus volg onze twitter nu! Op facebook gaan we gelukkig wel lekker!

 

Ik ben altijd al een actief gebruiker van social media geweest en door deze cursus ben ik dat nog meer geworden. Ik zie nu het nut en de lol van twitter beter in en het gastcollege van Guda van Noort heeft me aan het denken gezet over online marketing op sociale media. Dat is iets wat me al langer intrigeerde en ik ben ook voornemens om het vak dat zij doceert aan de Uva te gaan volgen. Dat gaat niet alleen over sociale media, maar over verschillende vormen van marketing.

 

Wat betreft de wijze waarop ik mezelf presenteer op het internet is er niets veranderd. Ik heb nooit iets op een website geplaatst waar ik later spijt van heb. Ik heb mijn profiel op facebook weliswaar alleen zichtbaar gemaakt voor vrienden, maar in principe mag iedereen alles wat op mijn profiel staat zien. Ik heb mezelf gegoogled  en ook daar kwamen geen schokkende resultaten naar voren. Sowieso heb ik niets te verbergen. Je mag alles van me weten, behalve m’n wachtwoorden! Ik ben een groot fan van sociale netwerk sites en ik blijf alle ontwikkelingen op dit gebied goed in de gaten houden, want volgens mij is er zo ontzettend veel mogelijk en valt er misschien ook nog wel eens heel veel geld te verdienen voor mij!

 

Advertisements

5 Comments on “Ik was fan, ik ben fan en ik blijf fan van social media!”

 1. mvdl1991 says:

  Je bent de eerste, die ook daadwerkelijk iets met social media wilt gaan doen. Of ik heb iemand over het hoofd gezien. Leuk dat je zo enthousiast bent! Je kunt ook je twitter pagina op FB kenbaar maken, waardoor nog meer mensen zien dat jullie ook aan twitter doen.

 2. midjavhulsen says:

  Dat college van Guda van Noort vond ik ook heel interessant. Marketing heb ik altijd wel leuk gevonden en nu in combinatie met social media is dat natuurlijk helemaal interessant. Misschien dat ik daar later ook wat mee wil doen, maar dat weet ik nog niet zeker. Leuk geschreven blog trouwens!

 3. Jacquemijne says:

  Een verademing, iemand die enthousiast is over bijna alle SNS! Delicious zie ik ook nog wel als goed middel voor een groot essay of scriptie, maar denk dat ik toch ook nog ‘ouderwets’ mapjes in ‘Mijn Documenten’ blijf plaatsen op mijn laptop om toch alles, zonder gebruik van internet, bij de hand te hebben.

 4. lies0788 says:

  Wat leuk dat je een van de nieuwe sociale media daadwerkelijk gaat gebruiken. En ook wel een mooi voorbeeld dat je deze blog gebruikt om het aan te prijzen. Dat is nog eens goed gebruik van je resources! succes met het feest!

 5. Inderdaad leuk om te lezen dat je zo positief bent over social media! Het valt namelijk wel op dat iedereen zich er op de bloff zo negatief over uit laat, maar toch voor deze curcus hebben gekozen. Ik kijk zelf ook positief tegen social media aan en denk dat we er in de toekomst steeds meer aan gaan hebben. Heb je al een idee wat je wilt gaan doen voor werk in de online marketing?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s