Facebook aangeklaagd om Timelines-handelsmerk

AMSTERDAM – De Amerikaanse website Timelines.com heeft een rechtszaak ingediend tegen Facebook vanwege de nieuwe functie Timeline.

Foto:  ANP

Dat meldt website Techcrunch. Het bedrijf claimt dat de introductie van Facebooks nieuwe profielpagina het einde van Timelines.com zal betekenen.

Timelines.com is een website die mensen in staat stelt om persoonlijke of historische gebeurtenissen op te nemen en te delen door middel van onder meer foto’s en video’s. Op die manier kunnen gebruikers hun eigen tijdlijn creëren.

 

Handelsmerk

 

De website zegt dat als Facebook doorgaat met Timeline, het niet alleen het einde van Timelines.com zal betekenen, maar ook tot verwarring zal leiden omdat het geassocieerd zal worden met het sociale netwerk. Verder beweert Timelines.com dat Facebook inbreuk maakt op de handelsmerken Timelines.com en Timelines&design die in handen zijn van de website.

 

Facebookleven

 

Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, maakte onlangs de nieuwe Timeline-functie bekend. Het is volgens de website een visualisatie van je Facebookleven. De Timeline integreert foto’s, statusupdates en andere belangrijke gebeurtenissen uit je leven op je profielpagina. Als gebruiker kun je ook zelf foto’s of informatie in je Timeline toevoegen.

Facebook heeft nog niet gereageerd op de aanklacht.

Advertisements

8 Comments on “Facebook aangeklaagd om Timelines-handelsmerk”

 1. midjavhulsen says:

  Facebook moet inderdaad geen Timeline toevoegen. Laat facebook zoals het was. Al die nieuwe applicaties, vind ik maar niks. En al helemaal niet dat facebook zelf de foto’s en statusupdates in de Timeline integreert.

 2. Al die veranderingen op Facebook. Laat het lekker simpel zoals het was. De meeste mensen zitten helemaal niet te wachten op al dat gecompliceerde gedoe volgens mij. Die willen gewoon in contact blijven met hun vrienden, hun verjaardag niet vergeten en lekker spieken bij oud klasgenootjes of oude kennissen. Ik heb die time line even tijdelijk geinstalleerd en het is eigenlijk freaky hoeveel Facebook van je bij houdt. Voor de grap kun je (ik geloof bij privacy instellingen) al je Facebook updates/foto’s/tags ooit downloaden. Bizar hoeveel er van jezelf eigenlijk online staat!

 3. rvs650 says:

  ik vind al die nieuwe applicaties ook maar niks hoor. Ik vond het heel fijn hoe het eerst was, als ze het nu om de zoveel tijd gaan aanpassen raken mensen alleen maar geirriteerd volgens mij. Af en toe wat functies vernieuwen oke, maar ik heb zoveel negatieve reacties gehoord over het nieuwe facebook, volgens mij was het geen goede zet.

  • cduivenvoorden says:

   Ik vind de veranderingen op Facebook ook helemaal niet fijn. Denk inderdaad dat het geen goede zet van Facebook was om te gaan veranderen!

 4. johannesbloemendaal says:

  Zo zet je hem aan:

  Zolang ze het als optie beschikbaar houden heb ik er geen problemen mee.

 5. philippine89 says:

  wat bizar hoe snel alles gaat met applicaties, veranderingen etc…geen goede zet van acebook,
  wat vind jij!?

 6. reneboer88 says:

  Heel intressant artikel om te lezen, dit hoorde ik een tijdje geleden al dat Facebook met deze timeline dingen bezig was, om zo de hele levensgeschiedenis van mensen op het web te kunnen zetten. Niet zo slim van ze om hierbij de octrooirechten van een andere internetsite te verbreken. Uiteraard gaat TimeLines hier zo veel mogelijk geld weghalen bij Facebook vanwege deze overtreding.

 7. henkdegraaf90 says:

  Verandering is iets waar iedereen aan moet wennen en uiteindelijk zal het het succes van Facebook alleen maar verder vergroten of doen afnemen. Het feit dat Facebook is aangeklaagd om een functie als Timeline vindt ik belachelijk aangezien dit gewoon een alledaags woord is. De website die Facebook aanklaagt wil alleen maar een graantje meepikken van Facebook’s succes.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s